Промоционална Брошура

Регистрация

Поставяне на ламиниран паркет
{jcomments off}

Най-важното нещо за монтажа е пода - който трябва да е равен. Допустимата денивелация на пода е 3 мм. Ако не е спазена тази денивелация се скъсява многократно заложеният експлоатационен срок от производителят. Затова се препоръчва използването на по-дебели подложки ,които изравняват максимално пода - от една страна - а от друга - изолират пода на жилището . Друга важна част е експлоатацията на вече положеният ламинат - трябва да се използват само специализирани продукти за поддръжка , които да не са абразивни или на абразивна основа. Oпитайте се в помещенията , които са с ламиниран паркет да поддържате ниво на влажност между 35 и 65 % за да намалите възможността на естествените процеси на разширяване и свиване на дървесината.

 КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ КОГАТО КУПУВАМЕ ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ:

 Първото нещо , което трябва да изберете е цветът. След това трябва да се запознаете с техническите параметри на продукта . Възползвайте се от компетентната консултация на служителите в съответните магазини - относно характеристиката на продукта и неговата издръжливост . Самата характеристика на продукта се предоставя от заводите производители директно на вносителите и техните дистрибутори , където са посочени техническите параметри на продукта в протоколи на изпитания от лицензирани звена в съответните държави и са гласувани с тяхното законодателство . Ако изберете продукт от завод намиращ се в Еврозоната сертификатите са унифицирани.

ПРЕПОРЪКИ ПО ВРЕМЕ НА МОНТАЖА:

 За да бъде по-лесно при монтажа е добре помещението да бъде напълно празно . При реденето на ламината задължително се оставя технологична фуга от 1 см. покрай стените и пред вратата. Тази технологична фуга се оставя , тъй като след време ламината се отпуска . Покрай стените , тя се скрива с перваз , а пред вратите с преходна лайсна за съответното ниво .Когато се започва да се реди винаги се започва с парче , а не с цяла дъска. Това се преценява на място от монтажиста след запознването му с геометрията на съответното помещение и е по негова компетентно решение . Въпреки че ламината е с клик - сглобка е добре да се лепи , за да изолира попадането на вода при миене . Лепи се със специално лепило или с клик гел. Поставянето на лепилото или клик - гела се извършва от специалист и се полага в горната част на сглобката на ламината . Това се извършва с цел - предпазване от проникване на влага под меламиновия слой на ламината.Горната част на ламината има покритие , което защитава ламината след полагането му.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ:

Нашата фирма предлага ламинат на швейцарския производител "KRONOSWISS" той не изисква циклене и лакиране , здрав е , съхранява топлина и има голямо разнообразие от цветове.Производството на ламината е структуриране в няколко обособени профила , а именно относно техните показатели на износоустойчивост.


Dim lights Embed Embed this video on your site
 
Ремонти
{jcomments off}

altЖилищните ремонти са периодично належащи за собствениците на жилища и на практика нуждата от ремонти винаги е налице. Домашните ремонти включват боядисване, полагане на изолация, подмяна на подови и стенни настилки, електрически и ВиК инсталации, преграждане и т.н. Някои ремонти изискват повече предварителна подготовка, други видове ремонти са съпроводени с отделянето и наслагване на прах и налагат изнасянето на мебелите или покриването им. Няколко аспекта трябва да се съблюдават от планирането на жилищните ремонти до пълното им приключване. Всеки сериозен ремонт трябва да бъде предварително внимателно планиран. Необходимо е приблизително изчисляване на сумарните разходи за материали и труд необходими за настоящия ремонт за да не се окаже в последствие че предвидения бюджет е превишен по средата на ремонта. Не е за пренебрегване и възможността от междувременната поява на нужда от странични ремонти съпътстващи планирания ремонт. Някои ремонти трябва да се съобразят и с атмосферните условия, т.е. да се изчака подходящия сезон за извършването им. Предварително обмислете възможните варианти на ремонта като потърсите идеи и съвети от специализирани списания и онлайн издания за ремонти. Бъдете внимателни с избора на фирма или физическо лице, на които ще възложите ремонта. В повечето случаи ниските цени на услугите означават претрупано и некачествено изпълнение на ремонта. За съществени и скъпи ремонти е препоръчително сключването на договор описващ в подробности какво включва ремонта и крайния срок за изпълнението му. Дори да възнамерявате сами да извършите някои повърхностни и привидно елементарни ремонти като смяна на тапети или боядисване е добре да се запознаете с някои тънкости и полезни съвети, които биха ви улеснили в този процес. При ремонти предвиждащи преграждане и разделяне на едно голямо помещение на две или повече малки стаи, преди да пристъпите към ремонта обмислете какви трябва да са минималните необходими размери на новите помещения за да бъдат те функционални. Напоследък значително зачестиха ремонти свързани с внедряване на различни енергоспестяващи системи, най-често за битово отопление. Много банки отпускат изгодни кредити за този вид ремонти по програми за енергийна ефективност. Причините за ремонти могат да бъдат желание за промяна за внасяне на разнообразие или належащ практичен проблем – появил се теч, нужда от топло изолация и други. Някои ремонти трябва да бъдат предварително съгласувани със съответните административни органи. Най-често това са ремонти предвиждащи вътрешно преструктуриране на жилищния план, промяна на електрическата или ВиК мрежа.
 
Полагане на керамични покрития

{jcomments off}Стени

При полагане на плочки върху стени, деформационните фуги се поставят на места, където:

 • има деформационни фуги в основата
 • покритието от плочки се съединява с друг тип
  покритие (1)
 • се съединяват различни повърхности, върху които се полагат плочки
 • има зони, подложени на голям натиск или напрежение в основата
 • големи стени във вътрешни помещения:
  - вертикални ъгли (2)
  - на всеки 3 - 4,5 m хоризонтално и вертикално
 • външни стени:
  - при външни ъгли и ръбове, на разстояние от 0,25 m до 1 m от ъгъла (по възможност симетрично от двете страни на ъгъла)
  - хоризонтално - на границите между етажите, вертикално - на разстояние от 3 до 4,5 m. (3)

Броят на деформационните фуги трябва да

се увеличи в зоните с по-големи термични
разширения и движения в основата.

Подове

При полагане на плочки върху под деформационните фуги се поставят на места, където:

 • има деформационни фуги в основата (4)
 • покритието от плочки се полага върху граничещи различни повърхности, които са на разстояние повече от 2 m една от друга - например стени, колони, прагове, стъпала (5)
 • има големи повърхности, при които деформационните фуги околовръст са на повече от 10 m разстояние - деформационни фуги се полагат на всеки 8 - 10 m
 • има подове, изпълнени върху скара, при които е възможно огъване на основата, например около носещи стени и колони
 • има риск от термично разширение, например около източници на топлина - бойлери, подово отопление или в помещения, изложени на силно слънчево греене
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3

Как да ни намерите